diumenge, d’agost 06, 2006

Els noms del Liban


Hesbol.là ( o Hezbolà, o Hisbulà...): Grup islàmic xiïta que pretèn la destrucció d'Israel utilitzant tàctiques pròpies del terrorisme. Ja fa temps, es va implantar al Lìban tot aprofitant la feblesa d'un país destrossat per la invasió israeliana del 82. Ha muntat una xarxa assistencial paral.lela i s'ha erigit en el defensor efectiu de la zona sud del país. No cal dir que, ara per ara, gaudeix del suport de la majoria dels libanesos... Els seus dirigents farien bé d'enviar una carta d'agraïment al cap del govern israelià. Enemics a mort, però educats.

Israel (o Terra Santa, o estat hebreu, o "aquests jueus"): País democràtic que es defensa dels bombardejos de Hesbol.là a la seva franja nord atacant els ciutadans libanesos en actituds terroristes tals com: fugir de les zones atacades, amagar-se als refugis, cridar a la creu roja... Ho fa amb cura, tot evitant atacar l'arrel del problema, no fos què es sol.lucionès. És la nineta dels ulls dels psiquiatres i psicòlegs, què presencien en directe els pas en pocs anys d'un país-víctima a un país-botxí.

I els altres noms? Els de les persones que han mort?

No els sé. Ni tu. Ni la majoria del món. Estàn enterrats amb ells. Per sempre.

P.D.: Per cert: gràcies, Farreres.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Do you want to talk to the world? And in what language you talk to the word?? Solo hablas para ti y una minoria, el resto no te entiende. Triste